Hekim olmak için belli başlı kriterleri yerine getirmeniz gerekiyor. Doktorluk herkesin çocukluk hayalleri arasındadır. Özellikle günümüzden en popüler mesleklerin başında gelmektedir. Çocukların büyük bir bölümü doktor olma hayaliyle yaşar. Meslekte iş bulmak kolay fakat mesleğe giriş yapmak oldukça zordur. Milyonlarca kişinin girdiğini sınavda ilk 10 binde yer almak doktorlara nasip olmaktadır. Yine ilk 10 binde olan farklı meslekler olsa da garantili iş ve prestij bakımında doktorluk her zaman ön sıradadır. Bu yazımızda diş hekimliği kategorisinde yer alan uzman hekimler hakkında konuşmak istiyoruz.
Diş hekimi olmak kolay bir iş değildir. Mesleki açından güzel görünse de gerçekte diş hekimi olabilmek için çaba ve emek göstermek gerekir. Üniversite hayatına ilk girişte bir karar vermeniz gerekiyor. Tıp mı yoksa diş hekimliği mi ? Bu kararı verdikten sonra yolunuza devam etmeniz gerekiyor. Aslında tıp ile diş hekimliği birbirine yakın meslek gibi görünse de arasında doktorluktan başka hiç bir bağ yoktur. Gelelim diş hekimliğinin diğer merak edilen yönlerine…
Diş hekimleri mezun olur olmaz, atanabilir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde devlet kadrolarında çalışabileceği gibi özel de kendi işini de yapabilir. Ayrıca kariyerine devam etmek istiyorsa, diğer meslekler gibi yüksek lisansa devam edebilir. Böylece kariyerin iyi yerlere gelebilir.
Uzman diş hekimi olabilmek için Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girmeniz gerekiyor. Ancak bu sınavdan başarılı olan doktorlar uzman unvanını alabilmektedir. Böylece devlette iseniz hem dereceniz hem de maaşınız…
2022 yılı itibariyle uzmanlığa yeni geçen hekimin maaşı 14987 TL’dir. Bu maaşın 2022 da gelen zamlarla birlikte 16 bin TL’nin üzerine çıkması mümkündür.
Yorum Yok