İç Mimarlık Maaşları 2022

İç Mimarlık Maaşları 2022

Genel, Sağlık Sigortası Eyl 15, 2022 Yorum Yok

Günümüzde, iç mekânlar yapı inşa sürecinin bir parçası şeklinde bir araya getirildi. İç tasarım mesleği, toplumda meydana gelen gelişimi ve endüstriyel süreçlerin bir oranda gelişiminden kaynaklanan bu karmaşık yapıda ki mimarinin bir sonucudur. Bu anlamda ülkemizde de malum İç Mimarlık maaşına ne kadar bir miktarda zam oranı son durumu da belli oldu. Dereceye ve kademeye bağlı olan zamlı iç mimarlık maaşları tablosu açıklandı.

Çalıştıkları bazı yerlere göre farklılık gösteren bu maaşlar ortalama olarak 8500 TL ile 10000 TL arasında değişmekte. İşinde uzman olan bir iç mimarın kazancı, maaş şeklinde değil de kendi bünyesinde bulundurduğu iş potansiyeline göre değişim göstermektedir. İç mimar maaşları bu anlamda ülkemizde hak ettiği yüksek değeri bulurken, hem devlet kurumlarında hem de özel kurumlarda iç mimarların iyi paralar kazandığını söyleyebiliriz. İç mimarların kazandıkları paraları önce iki farklı şekilde inceleyelim. İlki devlette çalışan iç mimarlık mesleğinde ki kişiler ne kadar maaş aldıklarını daha sonrasında ise özel sektörde çalışanların ne kadar para kazandığını makalemizde yazalım.

Devlette İç Mimarlık Maaşı

İç mimar maaşları 2022 yılında belli bir oranda zam yapılarak ortalama 9.100 TL civarlarına kadar çıkmaktadır. Kamu bünyesinde çalışan bazı mimarlar, 2022 senesi boyunca 13,800 TL civarlarında maaşlar almaktadırlar. Bu rakam 2023 senesinde zamlanarak ortalama olarak 17.100 TL rakamına kadar ulaşacaktır. İç mimarlığı para kazanmak isteyen kişilerin tercih etmesi gereken bir iş oluğu için, önemli bir meslek olmak ile beraber Türkiye’de de çok ihtiyaç duyulan meslekler içinde yer almaktadır.

Özel Sektörde İç Mimarlık Maaşları

Ofisler, oteller ya da kamu binaları gibi projelerde olan artan iç mekân işçiliği talebini karşılama amacı ile bu işletmeler inşaatçılar, katılanlar, sıvacılar ya da tekstil tasarımcıları, sanatçılar ve bazı mobilya tasarımcılarının yanında mühendisleri bu anlamda istihdam ederek daha büyük olan ve daha karmaşık bir duruma geldi. Ve teknisyenler bu işi de yerine getireceklerdir. Firmalar, genişleyen bu orta sınıf kitlesinin dikkatini çekmek için farklı farklı lüks stillere ait bazı baskılar içeren katalogları yayınlamaya ve sanal alemde dolaşmaya başladı.

Özel sektöründe ya da kendi ofisinde çalışan bu mimarların ücretleri ise genel olarak 6.000 liradan başlayarak 12.000 liralara kadar çıkmaktadır. Bu anlamda kendi yeteri derecede geliştirmiş ve iç mimarlık anlamında kendisine bir çevre edinmiş olan kişilerin kendi ofis ya da hizmetlerini vermesi daha mantıklı gibi duruyor.

Yorum Yok

Yorum Yap